Panelházak tetején ugráló fiatalok – az alpolgármester azonnal intézkedik az ügyben

Megosztás

Hétfőn egész Miskolcot sokkolták azok a felvételek, amelyeken az látható, ahogy fiatalok ugrálnak és szaladgálnak a 30 méternél is magasabb Kuruc utcai panelházak tetején. Az esetről mi is több cikkben beszámoltunk, most Varga Andrea alpolgármester azonnali lépéseket tett a probléma megoldása érdekében.

Az alpolgármester a Minap.hu-nak elmondta, hogy: időközben többször is egyeztettek a rendőrök, a rendészek, az önkormányzat dolgozói, a polgárőrök, a gyermekjóléti szolgálat utcai szociális munkásai pedig rendszeresen bejárják az Árpád és a Kuruc utca környékét.

Továbbá bevonták az iskolai és szociális segítőket, tájékoztatták a pedagógusokat, hogy hívják fel a gyerekek figyelmét a veszélyekre. Már a mostani napközis táborokban is elindult egy erős kommunikáció arról, hogy milyen kockázatokat jelent mindezen tevékenység.

Készítenek tájékoztató anyagokat, szórólapokat is, amiket eljuttatnak a családokhoz, ezeken fogják felhívni a szülők figyelmét a jelentős kockázatokra, és arra, hogy rájuk nézve milyen felelősséget jelent, ha a gyermekük hasonló „szórakozást” talál magának.

Egyeztetni fognak a napokban a lakásszövetkezetekkel is a nyitva hagyott feljárókról. Mint ismert, tűzvédelmi okokból kell nyitva hagyni ezeket, de amennyiben mindenki számára elérhető a kulcs, akkor le lehetne zárni őket. Vizsgálják, hogy ez az út járható-e.

– A legfontosabb, hogy a gyerekekre figyeljünk. Együttműködés és közös munka kell, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire kockázatos és veszélyes a tetőn tartózkodni. Ezt meg kell akadályozni – szögezte le az alpolgármester.

Gyermekvédelmi szempontok miatt minden magyar állampolgárnak fontos észben tartania, hogy ha ilyen vagy hasonló esetet lát, azonnal értesítse a hatóságokat.

“Ebben az esetben az a feladat, hogy azonnal hívjuk a 112-es rendőrségi telefonszámot, vagy akár a Miskolci Önkormányzati Rendészet számát (06-80/460-046), hiszen itt kiskorúak vannak veszélyben, ami nem játék!” – figyelmeztetett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek